3 tips om de levensduur voetbaldoel te vergroten!
Geplaatst op 12/04/2021 09:56

3 tips om de levensduur voetbaldoel te vergroten!

Levensduur voetbaldoel

Wanneer je het juiste voetbaldoel hebt uitgekozen, wil je natuurlijk dat je daar zo lang mogelijk van kunt genieten! In dit blog geven we enkele tips die ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk doelpunten kunt blijven scoren of reddingen kunt blijven maken in je nieuwe SKOR voetbaldoel!

Tip 1: kies het doel dat past bij jouw wedstrijd- of trainingsvorm

Op onze site vind je vele voetbaldoelen, van kleine trainingsdoelen tot professionele wedstrijddoelen. Het is dan ook belangrijk om een doel te kiezen dat past bij de wedstrijd- of trainingsvorm die jij voor ogen hebt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een 5x2 meter doel voor wedstrijden op een half veld, dan kun je kiezen voor een verplaatsbaar doel, maar ook voor een wegdraaidoel. Kies je voor het wegdraaidoel, dan ben je verzekerd van een doel dat stevig verankerd is aan de zijkant van het veld. Doordat zo’n voetbaldoel niet steeds verplaatst hoeft te worden, wordt slijtage voorkomen. Bovendien kan het doel niet omvallen, wat zorgt voor een veilige sportomgeving. Ook bij bijvoorbeeld de verplaatsbare 5x2 en 7,32x2,44 meter doelen kun je kiezen uit verschillende modellen: een “gewoon” verplaatsbaar doel en een kruiwagenmodel. Dit laatste model is aan de ene zijde voorzien van een draagbeugel en aan de andere zijde van twee transportwielen. Hierdoor is het doel eenvoudig te verplaatsen door één volwassene. Hiermee voorkom je dat met doelen gesleept wordt en zorg je voor een langere levensduur voetbaldoel.

Tip 2: kies de juiste soort netbevestiging

Een belangrijk onderdeel van het voetbaldoel is het doelnet. Het is dan ook vaak een ergernis wanneer het doelnet losjes in het doel hangt en de bal door ontstane gaten heen kan rollen. Het is goed om te weten dat je bij onze doelen kunt kiezen uit verschillende soorten netbevestiging: nethaken, netstrip, ComFix netstrip en gefreesde netbevestiging. Lees ook onze andere blog waarin wij de vier soorten uitlichten. Ieder type netbevestiging heeft zo zijn voordelen. Nethaken vormen een zeer prijsbewuste en degelijke vorm van netbevestiging. De netstrip zal ten opzichte van nethaken voor een nog stevigere bevestiging zorgen, doordat een kunststof netstrip in een uitsparing in het doelprofiel wordt geplaatst. Bij het oersterke ComFix zal het doelnet nooit uit zichzelf losschieten. De gefreesde netbevestiging wordt ten slotte alleen gebruikt bij vaste doelen. Het is goed om te kijken hoe vaak en met welke intensiteit het voetbaldoel gebruikt zal worden bij het kiezen van de soort netbevestiging.

Tip 3: onderhoud het voetbaldoel regelmatig

Bij de aanschaf van het doel is het zoals hierboven aangegeven verstandig om het soort voetbaldoel en de netbevestiging te kiezen die passen bij jouw wensen. Na de aanschaf is het vervolgens belangrijk om het voetbaldoel regelmatig te onderhouden om zo de levensduur voetbaldoel te vergroten. Mocht bijvoorbeeld een nethaak aan vervanging toe zijn, dan is dit geen probleem! Op onze site vind je op de voetbaldoel toebehoren-pagina verschillende producten die ervoor zorgen dat jouw voetbaldoel weer compleet wordt. Denk hierbij o.a. aan een los transportwiel, losse nethaken en een losse netstrip.

Voetbaldoel kopen?

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de verschillende voetbaldoelen die wij aanbieden of wil je weten welk doel het meest geschikt is voor op jouw sportcomplex of in jouw achtertuin? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. We helpen je graag met het uitzoeken van het juiste doel! Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl.

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder