Nieuwe keepershandschoenen kopen? Hier 3 tips voor de aanschaf!
Geplaatst op 22/10/2019 02:53

Nieuwe keepershandschoenen kopen? Hier 3 tips voor de aanschaf!

1. Kies de juiste maat
Dit klinkt logisch, maar is wel belangrijk! Meet aan de binnenkant van je hand de lengte vanaf het topje van je vingers tot aan je tweede huidplooi. De lengte meet je in centimeters. Bekijk de twee afbeeldingen hieronder hoe dit eruit ziet. Heb je je hand opgemeten? Zoek in onderstaande tabel op welke maat keepershandschoen bij jou hand past. 

Let op: dit is enkel en alleen een adviesmaat.

Voorbeeld binnenkant handpalm  Voorbeeld tweede huidplooi

Klik hier voor het maattabel.

2. Bepaal wat lekker zit 

Als keeper moet je een 100% vertrouwd gevoel hebben bij je keepershandschoenen. Bezoek daarom een specialist of bestel verschillende type keepershandschoenen om erachter te komen welke soort handschoen en pasvorm het best bij jou past!

De pasvorm, ook wel de “cut” genoemd, zegt iets over hoe de handschoen om je hand valt en hoe eventuele naden zijn weggewerkt. Er bestaat geen goede en slechte pasvorm: iedere keeper heeft zijn eigen voorkeur. Hieronder zetten we drie veel gebruikte pasvormen op een rij.

Roll finger
De Roll Finger pasvorm waarborgt een goede grip dankzij het grote latex oppervlakte. Deze pasvorm heeft veel demping door zijn dikke oppervlak en voelt hierdoor steviger aan dan een model met een negatieve cut.

Negative Cut
De Negative Cut biedt een strakke pasvorm en zorgt tegelijkertijd voor een flexibel gevoel. Dankzij de strakke pasvorm sluit dit type handschoen moeiteloos aan rondom je hand.

Hybrid Cut
Een keepershandschoen met Hybrid Cut is een combinatie van bovenstaande pasvormen. De pink en wijsvinger neigen naar het Roll Finger model en de middelste twee vingers naar een Negative Cut. Je zou kunnen zeggen: het beste van beiden!

3. Voor welke toepassing gebruik jij je keepershandschoenen?
Wil je liever een keepershandschoen met een lange levensduur of ga je voor een keepershandschoen met veel grip? Keepershandschoenen met een zachte latexsoort bieden namelijk meer grip, maar slijten eerder dan handschoenen met een hardere latexsoort. Bepaal daarom of je de nieuwe handschoenen voor trainingen of wedstrijden gebruikt. Keep tijdens wedstrijden met een handschoen met optimale grip, en een zachtere latexsoort. Schaf voor trainingen handschoenen aan met een hardere latexsoort, voor een langere levensduur. 

Heb je na het lezen van deze blogpost nog een vraag over de aanschaf van een set nieuwe keepershandschoenen? Bel naar +31 88 008 11 00 of stuur een bericht naar info@skor.nl.

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder