3 tips voor zo lang mogelijk plezier van het doelnet!
Geplaatst op 12/03/2021 01:10

3 tips voor zo lang mogelijk plezier van het doelnet!

Doelnet vervangen

Of het nu om voetbal, hockey of handbal gaat: het is als speler een mooi gezicht om de bal strak tegen de touwen te zien vliegen. Hoe zorg jij ervoor dat de doelen van jouw voetbalvereniging zijn voorzien van strak hangende doelnetten met een zo lang mogelijke levensduur? In dit blog geven we enkele tips die je helpen om het juiste doelnet aan te schaffen en te voorkomen dat het doelnet vervangen moet worden binnen de kortste keren!

Tip 1: kies de juiste afmeting

Iedere sport maakt gebruik van doelen in andere afmetingen en zelfs per sport zijn er vaak verschillende mogelijkheden wat betreft de afmetingen van het doel, afhankelijk van de leeftijdscategorie waarin gespeeld wordt. Het is belangrijk om bij het doel een doelnet te bestellen in de juiste afmeting, zodat het strak in het doel gehangen kan worden. Om te weten welke afmeting je nodig hebt, is het verstandig om de breedte, hoogte, diepte onderzijde en diepte bovenzijde van het doel op te meten. Wanneer je een te ruim hangend doelnet aanschaft, zal het doelnet over de grond slepen. Hierdoor wordt de levensduur verkort. Onze doelnetten hangen strak in het doel. Het kost dan ook iets meer moeite om de doelnetten in het doel te hangen, maar het gevolg is dat het doelnet perfect bevestigd is!

Tip 2: houd rekening met de maaswijdte, draaddikte en materiaal van het doelnet

Het doelnet krijgt het tijdens een training of wedstrijd vaak zwaar te verduren. Het is dan ook goed om de maaswijdte, draaddikte en het materiaal van het doelnet hierop af te stemmen. Uitgangspunt is dat de maaswijdte afhankelijk is van de grootte van het doel: hoe kleiner het doel, hoe kleiner de maaswijdte is en hoe groter het doel, hoe groter de maaswijdte zal zijn. Bij de draaddikte heb je bij de voetbal en hockey doelnetten de keuze uit 3, 4 en 5 mm en bij handbal doelnetten de keuze uit 3 en 4 mm. Hoe dikker het draad, hoe steviger het doelnet. Hoe dunner het draad, hoe goedkoper het doelnet zal zijn. Ten slotte is het materiaal van het doelnet van belang. Doelnetten worden van polypropyleen of polyethyleen gemaakt. Bij de voetbal doelen heb je de keuze uit beide soorten, bij de hockey en handbal doelen zijn alle doelnetten gemaakt van polypropyleen. Doelnetten van polypropyleen zijn eenvoudig in het doel te hangen en zijn voordelig in aanschaf. Ze zullen echter wel sneller slijten dan doelnetten van polyethyleen, die stugger zijn om in te hangen.

Tip 3: houd rekening met de verschillende soorten netbevestiging

Hoe strak het doelnet in het doel hangt, is mede afhankelijk van de manier waarop het doelnet in het doel wordt gehangen. De doelen die wij aanbieden met doelnet zijn geschikt voor voetbal, hockey en handbal. Iedere sport vraagt een ander doel. Je vindt bij ons doelen in verschillende afmetingen en met verschillende soorten netbevestiging. Op hoofdlijnen kunnen de volgende vier soorten netbevestiging worden onderscheiden: nethaken, netstrip, ComFix netstrip en gefreesde netbevestiging. Bij de voetbal doelen kan het doelnet worden bevestigd op alle vier soorten manieren, bij hockey doelen (op nethaken na) ook en bij handbal doelen worden de doelnetten bevestigd via nethaken. Bij de nethaken wordt het doelnet eenvoudig achter nethaken geplaatst, waarbij op iedere 15 cm een nethaak geplaatst is. Nethaken vormen een zeer degelijke en prijsbewuste keuze. Bij de netstrip is in het doelprofiel een uitsparing gemaakt, waarbij het doelnet in deze netstrip kan worden gehangen. Dit zorgt voor een stevigere, maar ook iets duurdere bevestiging van het net. Bij vaste doelen bieden we daarnaast een gefreesde netbevestiging aan. Hierbij is de netbevestiging in het aluminium doelprofiel geïntegreerd. Ten slotte kun je kiezen voor een ComFix netstrip. Deze recente innovatie combineert het beste van twee werelden: het lichte materiaal van de kunststof netstrip enerzijds en de stevige opsluiting door het gebruik van een rubberen strip van een gefreesde netbevestiging anderzijds. Het type netbevestiging dat het beste bij jouw doel past, is o.a. afhankelijk van je budget en de intensiteit waarmee het doel gebruikt zal worden. Lees ook onze andere blog waarin we ingaan op de verschillende soorten netbevestiging.

Doelnet aanschaffen of doelnet vervangen?

Wil je een doelnet aanschaffen of een doelnet vervangen op het sportcomplex van jouw vereniging? Neem een kijkje tussen de vele doelnetten die je op onze site vindt. Hulp nodig bij het uitzoeken van het juiste doelnet of wil je weten welk type netbevestiging het handigst is in jouw situatie? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder