5 tips voor de aanschaf van verplaatsbare voetbaldoelen
Geplaatst op 16/07/2019 02:03

5 tips voor de aanschaf van verplaatsbare voetbaldoelen

1. Bepaal het type verplaatsbaar voetbaldoel

Er zijn in hoofdlijnen twee verschillende type verplaatsbare voetbaldoelen op de markt. Demontabele doelen en volledig gelaste doelen. Waar je bij een demontabel voetbaldoel een bouwpakket ontvangt en de onderdelen zelf in elkaar zet, wordt een gelast doel in zijn volledigheid geleverd. Het voordeel van gelaste doelen is dat deze vormvaster en veiliger zijn, en bovendien langer mee gaan.

2. Kies de profielmaat

Met de profielmaat bedoelen we de breedte van de doelpaal. Er zijn twee profielmaten: 80-90 millimeter en 100-120 millimeter. Hoewel een 100-120 millimeter profiel de sterkste variant is, is dit niet altijd de beste keuze. Bij sommige doelen, zoals een 5x2 verplaatsbaar doel, is een 80-90 profiel zelfs gebruiksvriendelijker. Het doel is in tegenstelling tot een 100-120 profiel voordeliger in de aanschaf en daarnaast een stuk lichter. Hierdoor verplaats je het doel makkelijker van A naar B. Daarentegen gaat een 5x2 doel met een 100-120 profiel langer mee. Kortom, welk profiel je kiest, hangt af van wat jij belangrijk vindt!

3. Maak een keuze uit drie type netbevestigingen

De kunststof netstrip is de meest voordelige netbevestiging en is een verbeterd alternatief voor een nethakensysteem. Het doelnet zit goed vast, maar is alleen niet geborgd. Dit betekent dat het net soms los kan raken uit een haak.

De SKOR comfix netbevestiging is het meest elegante systeem dat te krijgen is. Waarom? Dankzij de netborging kan het net niet los komen uit het doelprofiel. Je hebt er dus geen onderhoud aan tot het doel aan een nieuw net toe is. Ook blijft het totale gewicht van het doel dankzij dit ontwerp vrij laag, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

De meest robuuste keuze is de gefreesde netbevestiging. Zoals het woord het al zegt, wordt deze netbevestiging gefreesd uit het aluminium profiel. Na het inhangen van het doelnet, wordt dit net geborgd door middel van een rubberen profiel. Op deze manier komt het net niet los. Nadelen aan dit systeem zijn het zware gewicht, de prijs en dat dit profiel alleen leverbaar is in 100-120 profiel. Dit is de reden waarom wij het vanuit SKOR niet aanraden.

4. Kies de accessoires van het doel

Je kunt hierbij kiezen uit twee opties: draagbeugels of een kruiwagenmodel. Het voordeel van een kruiwagenmodel is dat het doel hierdoor wendbaar is en makkelijk van het veld af te rijden is. Een voordeligere keuze zijn twee draagbeugels, maar het verplaatsen van een doel is hierdoor iets zwaarder en het zorgt voor extra belasting op de lasnaden.

5. Bepaal het type doelnet

Klik hier om onze video over de aanschaf van doelnetten te bekijken.

 

 

Bekijk alle verplaatsbare voetbaldoelen

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder