Zo onderhoud jij je keepershandschoenen!

Zo onderhoud jij je keepershandschoenen!

De aanschaf van keepershandschoenen is een serieuze uitgave. Niets voor niets hoop je daarom dat ze zo lang mogelijk meegaan. Het juiste onderhoud is hiervoor van essentieel belang! Hierbij 5 tips.

1. Keepershandschoenen wassen & drogen

Maak je keepershandschoenen op de juiste manier schoon. Gebruik nooit zeep met agressieve of schurende bestanddelen, want hiermee beschadig je het latex. Stop je normaal gesproken je handschoenen in de wasmachine? Was dan op een kort programma op maximaal 30 graden. Bij een warmere temperatuur heb je een grotere kans op schade.

Wring je handschoenen na het wassen nooit uit, maar knijp er voorzichtig in om scheurtjes in het latex en de stiknaden te voorkomen. Wikkel je handschoenen vervolgens in een vochtige handdoek en zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Op deze manier plakt het foam niet tegen elkaar.

 

2. Het juiste gebruik

Houd je keepershandschoenen altijd vochtig! Hierdoor behoud je de meeste grip en gaat het latex minder snel kapot. Gebruik hiervoor tijdens trainingen en wedstrijden je bidon. Voorkom zo veel mogelijk schade aan het latex, door op het volgende te letten:

  • Trek geen voetbalsokken op met keepershandschoenen
  • Gebruik tijdens het opstaan je vuist in plaats van je platte hand
  • Zit niet aan het doelnet
  • Hang niet aan de doellat

 

3. Uittrekken

Trek niet aan de vingers, maar steek je hand onder je oksel en trek je arm naar achteren om je hand uit de handschoen te halen. Wanneer je aan de vingers trekt, bestaat de kans dat je de naden kapot trekt. En dat is natuurlijk zonde! Iets wat je liever voorkomt.

 

4. Opbergen

Wanneer je een set keepershandschoenen in de zon of op een verwarming legt, bestaat de kans dat het foam uitdroogt en scheurt. Föhn je keepershandschoenen ook absoluut niet droog. Bewaar je handschoenen daarom op een koele donkere plek, om het foam te behouden!

 

5. Kies de juiste maat

Een keepershandschoen die perfect aansluit, keept niet alleen prettiger, maar voorkomt ook vroegtijdige slijtage. Wanneer je te kleine handschoenen draagt, bestaat de kans dat de naden scheuren. Twijfel je of je de juiste maat keepershandschoenen draagt? Pas verschillende maten van hetzelfde type handschoen, om erachter te komen wat het meest vertrouwd zit.

 

Heb je zelf nog een goede tip voor het onderhoud van keepershandschoenen? Of heb je na het lezen van deze blogpost nog vragen? Bel gerust naar +31 88 008 11 00 of mail naar info@skor.nl.

Heb je hulp nodig?

 
Bel ons op +31 88 008 11 00
(ma - vrij 8:30 - 17:00)
 
Mail naar info@skor.nl