Hoe bevestig je een voetbal doelnet?
Geplaatst op 08/07/2020 03:58

Hoe bevestig je een voetbal doelnet?

Wanneer je het juiste voetbaldoel hebt uitgekozen, moet je ook kijken naar een bijpassend voetbalnet. Een doelnet is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een mooie uitstraling langs de lijn. Het is dan ook belangrijk dat het doelnet niet losjes, maar goed aangespannen in het voetbaldoel hangt. Maar hoe zorg je ervoor dat het doelnet piekfijn in het doel hangt? Wij zetten de verschillende soorten doelnet bevestigingen van SKOR hieronder op een rij!

Verschillende netbevestigingen van SKOR

SKOR biedt in totaal vier soorten netbevestiging aan:

  • Nethaken
  • Netstrip
  • ComFix netstrip
  • Ingefreesde netbevestiging


1. Nethaken

Nethaken zijn van kunststof en worden in een opening in het doelprofiel in het voetbaldoel geplaatst. Vervolgens kan het net eenvoudig worden vastgemaakt achter de verschillende nethaken. Als stelregel hanteren wij dat per 15 cm doelprofiel, één nethaak gebruikt moet worden. SKOR biedt voetbaldoelen aan met nethaken in de volgende afmetingen: 1,2x0,8 meter, 1,8x1,2 meter, 3x1 meter en 5x2 meter. Deze doelen zijn allemaal verplaatsbaar. Daarnaast zijn de nethaken ook los te bestellen (per set van 10 stuks). Wanneer de nethaken aan vervanging toe zijn, is dit dus geen probleem!

2. Netstrip

De netstrip is evenals de nethaak gemaakt van kunststof. In het doelprofiel is een uitsparing gemaakt waar de netstrip eenvoudig ingeklikt kan worden. Het doelnet is vervolgens eenvoudig in de netstrip te bevestigen door het net achter de uitsparingen te bevestigen. Het doelnet zal bij een netstrip beter vast blijven zitten dan bij het gebruik van nethaken. Nethaken zijn echter een zeer degelijke en prijsbewuste optie. Net als de nethaak, kun je ook de kunststof netstrip bij ons online bestellen wanneer deze aan vervanging toe is.

3. Gefreesde netbevestiging

Bij een gefreesde netbevestiging is de bevestiging van het doelnet in het doelprofiel zelf gemaakt. Dit wordt in de fabriek gedaan door middel van een frees die de vorm in het aluminium maakt. Deze manier van netbevestiging zorgt er, in tegenstelling tot de kunststof netstrip, voor dat het doelnet volledig in het doelprofiel geïntegreerd zit. Dit zorgt voor een stijlvolle en strakke afwerking. Het doelnet doelnet hangt hierdoor strak in het doel. Als optie kan voor netborging worden gekozen. Hiermee zal het doelnet nooit uit zichzelf losschieten! Bij netboring kun je kiezen uit een rubber strip of een aluminium profiel. SKOR biedt verschillende soorten 5x2 meter doelen met deze netbevestiging. Wegdraaidoelen (klapdoelen), maar ook verplaatsbare doelen 5x2 meter. Daarnaast ook diverse soorten 7,32x2,44 meter doelen met een ingefreesde netbevestiging.

4. ComFix netstrip

De ComFix netstrip is de innovatieve doorontwikkeling van de kunststof netstrip. Bij de ComFix netstrip wordt het net eerst achter een kunststof netstrip gehaakt en vervolgens wordt hier een rubber strip met een “v” profiel aangebracht. Hierdoor zal het doelnet nooit uit zichzelf losschieten! Een ComFix netstrip combineert de kunststof netstrip (zie hierboven) met de rubber netborging van een gefreesde netbevestiging (zie hierboven). Het beste van twee werelden! Een groot voordeel van Comfix ten opzicht van de gefreesde netbevestiging is dat het doelprofiel volledig met deze nebevestiging kan worden uitgevoerd en het gewicht is aanzienlijk minder, zodat verplaatsen een makkie is! Daarnaast is het ook een financieel verantwoord alternatief op de gefreesde netbevestiging. SKOR biedt de Comfix netbevestiging aan in alle afmetingen voetbaldoelen. 

Vragen over het de verschillende type netbevestigingen?

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog meer te weten gekomen over de verschillende soorten netbevestigingen die SKOR aanbiedt. Neem voor onze voetbaldoelen met verschillende soorten netbevestiging een kijkje bij onze producten! Heb je nog vragen of wil je graag advies? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder