Hoe worden tribune- of stadionstoelen gemonteerd? Wat moet je doen aan onderhoud?
Geplaatst op 04/02/2022 09:00

Hoe worden tribune- of stadionstoelen gemonteerd? Wat moet je doen aan onderhoud?

Montage

Tribunestoelen en stadionstoelen kunnen door SKOR gemonteerd worden, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Is dit moeilijk? Nee, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken die je moet weten.
Stel, je bestelt 3000 (kunststof) tribunestoelen en 300 stadionstoelen en gaat deze zelf monteren. Bepaal op voorhand of er een bepaald verband in moet zitten. Denk aan het logo van je club of de clubnaam en maak een afbeelding op de computer. Zo bepaal je precies waar welke kleur stoel moet komen te staan. Vervolgens ga je met behulp van een boormal het gatenpatroon overnemen op de tribune. Doe dit niet stoeltje voor stoeltje, want dat kost veel te veel tijd en is onnauwkeurig. Als je het gatenpatroon op het beton hebt gezet, dan ga je de gaten boren. Daarna plaats je de stoelen en zet je ze vast met behulp van de pluggen en bouten.

Als de 3000 tribunestoelen gemonteerd zijn gaan we met de 300 stadionstoelen aan de slag. Je hebt gekozen voor een luxe lederen variant met een zitvlak die opklapt. Houd er rekening mee dat dit type stoelen altijd als bouwpakket aankomt. Naast dat je de stoel op het beton moet vastzetten, moet je de stoel ook in elkaar zetten.

Bepaal ook nu waar de stoelen gemonteerd moeten worden en boor met behulp van een boormal de gaten in het beton. Pak de eerste stadion stoel en begin met de zijframes en zet deze vast op het beton. Installeer vervolgens de rugleuning en als laatste het zitvlak. Herhaal deze handeling totdat alle stoelen geplaatst zijn.

Kom je er niet uit, of heb je niet de mankracht om de tribunestoeltjes en stadionstoelen te monteren? Geen probleem, want SKOR heeft gespecialiseerde montageteams die dit kunnen uitvoeren.

Onderhoud

Om de levensduur van de tribune- en stadionstoelen te verlengen is het aan te raden om de stoelen af te dekken. Op die manier houd je ze vrij van weersinvloeden, maar bescherm je ze ook tegen vuil en vogels. Vooral zonlicht (UV) is funest, want daardoor krijg je verkleuring en kan het leer op termijn gaan uitdrogen. Hierdoor kunnen dan scheuren ontstaan in het leder.

Kunststof stoelen zijn ook gevoelig voor zonlicht. Ondanks de hoge mate van UV beschermer die wordt toegevoegd tijdens het productieproces, zul je na 3 tot 4 jaar behoorlijk veel verkleuring zien optreden. Zeker als de stoelen in de volle zon staan. Ook dit kun je tegen gaan door de stoelen af te dekken. Zorg er ook voor dat de tribunestoeltjes en stadion stoelen goed schoongemaakt worden. Vuil kan zich dan niet hechten.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Neem dan gerust contact. We helpen je graag!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder