Zaalvoetballen voor  Excelsior’31
Geplaatst op 13/05/2022 03:48

Zaalvoetballen voor Excelsior’31

Over steeds meer velden rollen inmiddels ballen met een herkenbaar CAMO-patroon, zowel op het veld als in de zaal. Excelsior’31 uit Rijssen is de eerste zaalvoetbalvereniging die een groot aantal van onze CAMO zaalvoetballen bestelde. De club, die met een veld- en zaalvoetbalafdeling actief is op twee fronten, speelt met de eerste elftallen door het hele land. De eerste selectie van de veldafdeling speelt wekelijks in de Derde Divisie, terwijl het vlaggenschip van de zaalvoetbalafdeling haar wedstrijden afwerkt in de eerste divisie, het tweede niveau van Nederland. We spraken met Gerald Keizer, die bij de zaalvoetbalafdeling onderdeel uitmaakt van de technische commissie en daarnaast lid is van de Sponsor & PR commissie van de Rijssense club. We spraken met hem over de club en onze zaalvoetbal.

 

De zaalvoetbalafdeling, die inmiddels bestaat uit meer dan 18 teams en in 2020 op plek 24 stond in de top 100 van grootste zaalvoetbalverenigingen van Nederland, besloot in datzelfde jaar om 23 van onze zaalvoetballen aan te schaffen. Namelijk de CAMO Futsal Pro. In de Reggehal worden de ballen gebruikt door de eerste en tweede selectie. Voordat de nieuwe ballen werden aangeschaft werden verschillende futsal ballen getest. Gerald geeft aan dat de kwaliteit in combinatie met de prijs uiteindelijk de doorslag heeft gegeven voor de keuze voor onze bal. Daarnaast kijkt hij positief terug op het contact met ons: “Ik heb het contact als zeer prettig ervaren: direct, kordaat en toch persoonlijk.”

 

De KNVB stelt aan zaalvoetballen enkele eisen. Zo moet de bal een omtrek hebben tussen 62 cm en 64 cm, moet de bal op het moment van aftrappen een gewicht hebben tussen 400 gram en 440 gram en moet de luchtdruk tussen 0,6 bar en 0,9 bar liggen. Ook voor de eerste stuit geldt een vuistregel: wanneer de bal van een hoogte van 2 meter valt mag hij niet lager stuiteren dan 50 cm en niet hoger stuiteren dan 65 cm. Onze zaalvoetbal kenmerkt zich een door handgestikte constructie, een balmaat 4 en een balgewicht van 420 gram.

 

“De spelers zijn zeer tevreden over de bal, als ze een bal mogen pakken of kiezen voor het partijspel kiezen ze altijd de ballen van SKOR”, zo vertelt Gerald ons wanneer we hem vragen wat de spelers van de ballen vinden. Helaas hebben de spelers van Excelsior’31 minder goals met de ballen kunnen scoren dan gehoopt, aangezien het coronavirus roet in het eten gooide. Dit maakt dan ook dat de Twentse club weinig tegenstanders heeft kunnen ontvangen in de Reggehal. Inmiddels beginnen de wedstrijden langzaam weer op gang te komen en komen er weer verschillende verenigingen op bezoek in Rijssen. We vroegen aan Gerald of de tegenstanders zich ook al hebben uitgelaten over de bal: “Nee, dat niet. Maar complimenten krijg je zelden voor een bal, wel klachten. Iedereen is erg positief.”

 

Ben je ook benieuwd of onze CAMO zaalvoetbal iets is voor jouw zaalvoetbalvereniging? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een testset aan!

 

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder