Waar moet je op letten bij het kopen van doelnetten?
Geplaatst op 25/06/2020 03:08

Waar moet je op letten bij het kopen van doelnetten?

Doelnet kopen: waar moet je op letten?

Voor de wedstrijd zie je het de assistent-scheidsrechter altijd doen: het doelnet controleren. Het doelnet is een stille kracht waardoor voetballen mogelijk wordt! Het is dus erg belangrijk om het juiste doelnet uit te zoeken. SKOR heeft een ruim assortiment aan doelnetten in verschillende soorten en kleuren. Welk doelnet is geschikt voor jouw voetbaldoel? We vertellen je hieronder graag meer over de afmeting, het materiaal, de maaswijdte, de draaddikte en de kleur.

Afmeting doelnet

Bij SKOR kijken we bij de afmeting van een doelnet naar de afmeting van het voetbaldoel. Hierbij zijn vier factoren van belang: breedte, hoogte, diepte bovenkant en diepte onderkant van het voetbaldoel. SKOR biedt voetbaldoelen in verschillende afmetingen aan, waarbij bij sommige type doelen meerdere afmetingen van doelnetten mogelijk zijn. Het verschil schuilt hierbij in de afmetingen van de diepte bovenkant en diepte onderkant van het doel. Ons assortiment doelnetten ziet er qua afmetingen op hoofdlijnen als volgt uit:

Doelafmeting 1,2 x 0,8 meter:

Doelnet: 1,2 x 0,8 x 0,4 x 0,5 meter;

Doelafmeting 1,8 x 1,2 meter:

Doelnet: 1,8 x 1,2 x 0,5 x 0,8 meter;

Doelafmeting 3 x 1 meter:

Doelnet: 3,1 x 0,9 x 0,6 x 0,9 meter. Voorheen gebruikte SKOR voor deze doelafmeting voor het doelnet de afmeting 2,9 x 0,9 x 0,4 x 0,7 meter, maar naar aanleiding van een aanpassing van afmetingen door de KNVB, gebruikt SKOR voor deze doelafmeting voortaan voor het doelnet de afmeting 3,1 x 0,9 x 0,6 x 0,9 meter;

Doelafmeting 3 x 2 meter:

Doelnet: 3 x 1 x 0,8 x 1 meter; Doelnet: 3 x 2 x 1 x 1 meter; Doelnet: 3 x 2 x 0,9 x 0,9 meter; Doelnet: 3 x 2 x 0,7 x 1,5 meter;

Doelafmeting 5 x 2 meter:

Doelnet: 5 x 2 x 1 x 2 meter; Doelnet: 5 x 2 x 0,8 x 1,5 meter; Doelnet: 5 x 2 x 1 x 1 meter;

Doelafmeting 7,32 x 2,44 meter:

Doelnet: 7,32 x 2,44 x 0,8 x 2 meter; Doelnet: 7,32 x 2,44 x 2 x 2 meter.

Materiaal

De doelnetten van SKOR worden gemaakt van twee soorten materialen: polypropyleen (PP) of polyethyleen (PE). Polypropyleen wordt het vaakst gekozen. Doelnetten van PP voelen zacht aan, kunnen makkelijk in het voetbaldoel worden gehangen en zijn relatief voordelig in aanschaf. Een doelnet van PP zal echter wel sneller slijten. Daarnaast biedt SKOR ook doelnetten van polyethyleen aan. Dit materiaal is wat stugger dan polypropyleen, waardoor het inhangen van het doelnet wat meer moeite kost. Daarnaast zal een doelnet van PE wat minder fraai ogen dan een doelnet van PP. Het grote voordeel van PE ten opzichte van PP is de echter de levensduur. Doelnetten van PE zullen in verhouding langer meegaan!

De maaswijdte

Vervolgens moet gekeken worden naar de maaswijdte. Hiermee wordt de afmeting van de vierkante vormen (de mazen) in het doelnet bedoeld (horizontaal gemeten). Vuistregel is dat de maaswijdte groter wordt naarmate de afmetingen van het voetbaldoel groter worden. SKOR levert doelnetten in drie verschillende maaswijdtes: 45mm, 100mm en 120mm.

De draaddikte

De draaddikte is van belang voor de levensduur van het voetbalnet. SKOR biedt drie verschillende draaddiktes aan: 3 mm, 4 mm en 5mm. Hierbij hanteert SKOR de draaddikte van 4mm als standaard. Hoe dikker de draad, hoe langer het doelnet meegaat. Hoe dunner de draad, hoe goedkoper het doelnet zal zijn.

De kleur

SKOR doelnetten zijn standaard wit. Met een dergelijk doelnet ben je verzekerd van een frisse uitstraling van jouw voetbaldoel! Wil je dat het doelnet in jouw clubkleuren wordt geleverd, bijvoorbeeld voor in de voetbaldoelen op het hoofdveld? Geen enkel probleem! SKOR levert doelnetten in verschillende kleuren. Een gekleurd doelnet is in aanschaf wel iets duurder dan een wit doelnet.

Doelnet kopen?

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog meer te weten gekomen over de verschillende soorten doelnetten die SKOR aanbiedt. Benieuwd naar ons assortiment doelnetten? Neem een kijkje op onze site! Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brandcatalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brandcatalog aan.
Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag offerte aan

Wil je meer informatie over dit product of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag nu een offerte aan en onze specialisten bij SKOR zullen je verder helpen.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder