Waar moet je op letten bij het kopen van een voetbaldoel?
Geplaatst op 03/07/2020 02:26

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetbaldoel?

Op onze website vind je 36 verschillende soorten voetbaldoelen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, vertellen we je in dit blog waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw voetbaldoel. Zo kom je na het doorlopen van onderstaand “stappenplan” hopelijk uit bij het voetbaldoel dat jij zoekt!

Waar komt je voetbaldoel te staan?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar het voetbaldoel moet komen te staan. Wanneer je op zoek bent naar een voetbaldoel voor bijvoorbeeld een schoolplein of speeltuin, dan kun je kijken bij onze straatsport doelen of pannakooien. Deze voetbaldoelen en sportkooien zijn (met uitzondering van de pannakooi “Madrid”) vervaardigd uit verzinkt staal en vanwege hun vandalismebestendige karakter uitermate geschikt voor openbare speelplekken. Ben je op zoek naar een voetbaldoel voor op het sportveld? Dan kom je uit bij de rest van ons assortiment.

Afmeting van het voetbaldoel

Bij de voetbaldoelen voor op het veld biedt SKOR zeven verschillende afmetingen aan

 • 1,2x0,8 meter: trainingsdoel
 • 1,8x1,2 meter: trainingsdoel
 • 3x1 meter: O6 en O7 pupillen
 • 3x1,5 meter: trainingsdoel en deze afmeting wordt veel gebruikt in België
 • 3x2 meter: trainingsdoel en wordt veel gebruikt als doel in de achtertuin
 • 5x2 meter: O8/O9/O10/O11 en O12-teams
 • 7,32x2,44 meter: senioren

Er zijn drie verschillende soorten wedstrijdafmetingen:

 • 3x1 meter
 • 5x2 meter
 • 7,32x2,44 meter

Vast of verplaatsbaar voetbaldoel

Per afmeting zijn er variaties in het type voetbaldoel: vast (WK-model of P-model), vast (wegdraaidoelen), verplaatsbaar (tillen) of verplaatsbaar (kruiwagenmodel).

 • P- en WK-doelen hebben een afmeting van 7,32x2,44 meter. Het verschil tussen een P- en WK-model is dat bij een P-model het net door de P-beugel aan de bovenzijde van het doel ondersteund om het net in de vorm te krijgen. Het WK-model heeft spanpalen nodig om het vierkante "kooi" model te creëren.
 • Wegdraaidoelen hebben een afmeting van 5x2 meter.
 • Verplaatsbare doelen (zowel tillen als kruiwagenmodel) zijn leverbaar in alle benoemde bovenstaande afmetingen. 

Doelprofiel

Bij drie afmetingen van doelen (1,2x0,8 meter, 1,8x1,2 meter en 3x1 meter) is er ook nog een keuzemogelijkheid bij het doelprofiel. Bij deze drie afmetingen kan namelijk gekozen worden tussen een 80x40 kokerprofiel en een 80x90 ovaal profiel.

Netbevestiging

SKOR biedt in totaal vier verschillende soorten netbevestiging aan: Nethaken. Netstrip. ComFix netstrip. Gefreesde netbevestiging. Bij nethaken wordt het doelnet om kunststof nethaken gehangen en bij een netstrip wordt het net om een kunststof netstrip gehangen. ComFix is een type netbevestiging dat op innovatieve wijze voortborduurt op de netstrip. De ComFix netstrip combineert twee elementen van andere netbevestigingen: de kunststof netstrip enerzijds en de rubberen strip van een gefreesde netbevestiging anderzijds. Bij het Comfix netbevestiging systeem is het doelnet geïntegreerd in het doelprofiel, hetgeen een strakke uitstraling oplevert. Door deze combinatie zal het doelnet niet meer uit zichzelf losschieten. Bij een gefreesde netbevestiging is het doelnet eveneens geïntegreerd in het doelprofiel. Bij de kunststof netstrip loopt het koord over de netstrip heen. We schreven eerder al een blog over de verschillende manieren om een doelnet aan het voetbaldoel te bevestigen. Lees dit blog hier!

Prijs

Ten slotte is natuurlijk de prijs belangrijk bij de aanschaf van een voetbaldoel! SKOR biedt veel voetbaldoelen aan in een brede prijsrange. De prijs van een voetbaldoel is afhankelijk van vele factoren, waaronder de afmeting, het soort doel (vast of verplaatsbaar) en het type netbevestiging. Filter op onze voetbaldoelen pagina op prijs en bekijk de voetbaldoelen in jouw prijsklasse!

Vragen over voetbaldoel kopen?

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog meer te weten gekomen over de verschillende type voetbaldoelen die SKOR aanbiedt. Heb je nog vragen? Of wil je graag advies over welk voetbaldoel het beste is voor jouw vereniging? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder