Wat zijn de afmetingen van een dugout?
Geplaatst op 29/10/2020 03:22

Wat zijn de afmetingen van een dugout?

Wat zijn de afmetingen van een dugout?

Wissels kunnen een wedstrijd laten kantelen. Het is dus erg belangrijk dat zij niet in de regen of wind naar de wedstrijd hoeven te kijken, maar warm en droog kunnen wachten totdat zij het veld in mogen en het verschil kunnen maken. SKOR biedt verschillende dugouts aan in verschillende afmetingen, maar waar moet je nu precies op letten als het gaat om het kiezen van de juiste afmeting? Wij zetten hieronder de verschillende afmetingen van dugouts voor je op een rij!

Hoe kies ik de hoogte van een dugout?

De dugouts van SKOR worden geleverd in twee verschillende hoogtes (gemeten vanaf de grond tot het hoogste punt van de dugout): 2,05 meter en 2,25 meter. De stahoogte van de dugouts is bij beide soorten 5 centimeter lager, oftewel 2,00 en 2,20 meter. Het type Red Sox (geschikt voor soft- en honkbal) wijkt hiervan af en heeft een stahoogte van 2,30 meter. SKOR biedt dugouts aan met banken of stoelen en dugouts waarin de wissels staan.

Keuzes in diepte bovenzijde dugout

De bovenzijde van onze dugouts is 1 of 1,5 meter diep. Een dugout met een diepte van 1 meter (in combinatie met een onderzijde van 1 meter diep) is uitermate geschikt wanneer er weinig uitloopruimte is rondom de dugout. Op dit moment hebben de dugouts Type Basic, Type 2.2 Los Angeles en Type 2.2 Chicago een bovenzijde van 1 meter diep. De andere modellen die op onze site te vinden zijn, hebben een bovenzijde die 1,5 meter diep is.

Keuzes in diepte onderzijde

De onderzijde van onze dugouts is 0,9, 1,0 of 1,5 meter diep. Op dit moment hebben de Type Swift, Type 1 Comfort, Type 1 De Luxe en de Type 1 Exclusief een onderzijde van 0,9 meter diep. De dugouts Type Basic, Type 2.2 Los Angeles en Type 2.2 Chicago een onderzijde van 1 meter. Een onderzijde van 1 meter kan gecombineerd worden met een een bovenzijde van 1 meter, zoals hierboven beschreven. De Type 2 Terrassa, Type 2 Montrouge (Hockey) en Type 2 Düsseldorf (Hockey) hebben allen een onderzijde van 1,5 meter diep. De honk- en softbal dugouts wijken af van de andere dugouts en hebben een diepte van 1,85 of 3,00 meter (zowel boven- als onderzijde).

Welke breedte dugout kies ik?

Naast het bepalen van de hoogte en diepte, is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel personen in de dugout kunnen plaatsnemen! Ons uitgangspunt is altijd: bij 1 meter breedte kunnen twee personen plaatsnemen. Zo heeft iedereen genoeg plek om prettig te zitten. De dugouts kunnen bij ons afgesteld worden naar wens (per meter breedte). Biedt de huidige dugout op jouw club niet voldoende zitgelegenheid? Kies dan voor een veldbank! Zowel spelers als publiek kunnen gebruik maken van deze zitgelegenheid. Je kunt daarbij kiezen uit een vaste of verrijdbare variant.

Vragen over afmetingen dugouts?

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog over afmetingen dugouts een beter beeld van de dugouts die SKOR aanbiedt. Lees ook ons andere blog, waarin wij de verschillende soorten dugouts binnen ons assortiment toelichten. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over dugouts of wil je meer informatie over een op maat gemaakt model? Neem gerust contact op met één van onze specialisten! Bel ons op +31 88 088 100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder.

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder