Welke verschillen bestaan er tussen de doelnetten van de verschillende sporten?
Geplaatst op 19/05/2021 11:59

Welke verschillen bestaan er tussen de doelnetten van de verschillende sporten?

Verschillen in doelnetten

Doelnetten zijn er in tal van soorten en maten. Denk hierbij aan keuzemogelijkheden wat betreft afmeting, materiaal, maaswijdte, draaddikte en kleur. De afmetingen van het doel en daarmee doelnet verschillen bij voetbal, hockey en handbal van elkaar. Het is dus belangrijk om een doelnet in de juiste afmeting aan te schaffen, zodat het doelnet strak in het doel hangt. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en verhoogt bovendien de levensduur van het doelnet! Hieronder vertellen we je meer over de verschillende voetbalnetten, hockeydoelnetten en handbalnetten die je kunt kiezen op onze site. De verschillende doelnetten komen op bepaalde onderdelen overeen met elkaar, maar verschillen op enkele punten ook.

Voetbal

Wij bieden voetbaldoelen aan in verschillende afmetingen, van pupillen- tot senioren doelen. Voor alle sporten geldt dat het verstandig is om bij de keuze van het doelnet de breedte, hoogte, diepte onderzijde en diepte bovenzijde van het doel op te meten. Zo kun je het juiste doelnet kiezen. Ons kleinste voetbalnet heeft een afmeting van 1,2x0,8 meter en ons grootste voetbalnet, geschikt voor senioren doelen, heeft een afmeting van 7,32x2,44 meter. Bij de voetbalnetten heb je de keuze uit een draaddikte van 3, 4 of 5 mm en een maaswijdte van 45, 100 of 120 mm. Hoe dikker het draad, hoe steviger het doelnet en hoe langer de levensduur. Voor de kleine voetbaldoelen wordt vaak gekozen voor een maaswijdte van 45 mm, zodat het doelnet er fraai bij hangt. Bij de grotere doelen wordt vaak gekozen voor 100 of 120 mm. Bij de voetbaldoelen heb je de keuze uit vele kleuren, zodat het doelnet bij jouw clubkleuren past! De maas is, net als bij hockey en handbal, vierkant. Wij raden doelnetten aan die gemaakt zijn van polypropyleen, omdat deze doelnetten makkelijk in het doel kunnen worden gehangen en een relatief goedkope aanschafprijs hebben.

Hockey

Van omkiep doel tot senioren doel: ook bij de hockeydoelen heb je verschillende afmetingen en kun je dus verschillende hockeydoelnetten kiezen. De draaddikte, vierkante maas en het materiaal zijn hetzelfde als bij de voetbalnetten. Het grootste verschil schuilt in de maaswijdte. Waar je bij voetbal en handbal de keuze hebt uit drie soorten, hebben alle hockeydoelnetten een maaswijdte van 45 mm. Hierdoor kan de impact van de ballen goed worden opgevangen! Bij de hockeydoelnetten kun je kiezen uit de kleuren wit, groen en zwart.

Handbal

Bij handbal is de keuze eenvoudig gemaakt: het handbaldoel heeft een afmeting van 3x2 meter en dus moet het handbalnet dezelfde afmeting hebben. De voornaamste verschillen van het handbalnet ten opzichte van het hockeydoelnet en voetbalnet zijn de draaddikte en maaswijdte. Bij de handbalnetten heb je de keuze uit een draaddikte van 3 of 4 mm en een maaswijdte van 45, 100 of 120 mm. Net als bij de andere sporten is de maas vierkant en is het doelnet gemaakt van polypropyleen. Je kunt bij de handbalnetten kiezen uit witte en groene netten.

Vragen over de verschillende doelnetten?

Het grootste verschil tussen de verschillende sporten is logischerwijs de afmeting van het doelnet. Vervolgens schuilen de grootste verschillen in draaddikte, maaswijdte en mogelijkheden wat betreft kleur. Bij de draaddikte wijkt het handbalnet af van de andere sporten, bij de maaswijdte het hockeydoelnet. Ook wat betreft kleur zijn er bij de sporten verschillende mogelijkheden. Wat betreft type maas (vierkant) en het materiaal (polypropyleen) vertonen de doelnetten overeenkomsten met elkaar. Hopelijk zijn de verschillen bij de voetbal, hockey- en handbalnetten voor je iets duidelijker geworden na het lezen van dit blog. Heb je nog vragen of wil je graag advies? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder