Welke verschillende soorten dugouts zijn er?
Geplaatst op 22/06/2020 03:18

Welke verschillende soorten dugouts zijn er?

Welke verschillende soorten dugouts zijn er?

Het liefst sta je natuurlijk in het veld tijdens de wedstrijd! Wanneer je dan toch een keer de wedstrijd vanaf de bank moet bekijken, is het prettig als je fijn zit of staat. SKOR biedt tal van dugouts aan, die je terugvindt bij veel voetbal-, hockey-, korfbal-, honkbal- en softbalverenigingen door heel Nederland. Zowel amateurverenigingen als profclubs weten ons te vinden: je spot SKOR dugouts bijvoorbeeld bij de Hoofdklasse hockey in Bloemendaal, Rotterdam en Kampong en in de Eredivisie bij onder andere Ajax, Feyenoord en PSV. Maar waar moet je nu precies op letten bij een dugout kopen? Hieronder zetten wij de verschillende vormen, afmetingen, zitgelegenheden, coating en maatwerk voor je op een rij!

Honk- en softbal dugouts

We staan eerst stil bij de verschillende soorten honk- en softbal dugouts die wij aanbieden, aangezien deze afwijken van de dugouts voor voetbal, hockey en korfbal. De honk- en softbal dugouts wijken in afmeting af van de andere dugouts en worden in delen aangeleverd. Deze dugouts worden vervolgens ter plaatse gemonteerd. SKOR biedt twee soorten dugouts aan: Phillies en Red Sox. De Phillies is verkrijgbaar in een breedte van 8, 9, 10 of 12 meter en de Red Sox is verkrijgbaar in een breedte van 7, 10 of 12 meter. De rest van dit blog heeft betrekking op de dugouts die geschikt zijn voor voetbal, hockey en korfbal. Deze dugouts vertonen meer overlap met elkaar.

Vorm van dugouts

De dugouts van SKOR hebben een schuine of rechte voorzijde.

1. Rechte voorzijde

SKOR heeft drie type dugouts met een rechte voorzijde: Type 2, Type 2.2 en Type Basic. Hockeyclubs maken vooral gebruik van dugouts met een rechte voorzijde, aangezien dit type dugout naadloos met het hekwerk geplaatst kan worden.

2. Schuine voorzijde

Binnen SKOR bieden we twee typen dugouts aan met een schuine voorzijde: Type 1 en Type Swift. Het verschil? De schuine voorzijde heeft een hoek van 12 of 20 graden en voorkomt regeninval. Handig als je op de bank moet zitten tijdens een regenbui! Daarnaast is de dugout Type 1 robuuster uitgevoerd dan de Swift. Daardoor is de dug-out Type 1 ook iets duurder dan de type Swift, maar ook van betere kwaliteit! De dugouts met rechte voorzijde zijn overwegend recht, maar lopen bovenaan de dugout een beetje schuin.

Welke afmetingen zijn er?

Onze dugouts hebben een stahoogte van 2 of 2,20 meter. De diepte van de bovenzijde van de dugouts is 1 of 1,5 meter. De diepte van de onderzijde van de dugouts is 0,9 meter, 1 meter of 1,5 meter. Wanneer de uitloopruimte naast het veld beperkt is, is dit dus geen probleem en biedt de dugout met een diepte (onderzijde) van 0,9 of 1 meter uitkomst! Daarnaast adviseren we om rekening te houden met het aantal personen dat in de dugout moet plaatsnemen. Ons uitgangspunt is altijd dat een meter breedte ruimte biedt aan twee personen! Bent u tevreden met uw huidige dugout, maar is deze te klein? Dan biedt onze veldbank uitkomst. Bij SKOR bieden wij twee soorten veldbanken aan: verrijdbare en vaste banken. Deze veldbanken hebben een breedte van 2 of 3 meter en bieden dus plaats aan maar liefst 4 of 6 personen. Ook uitermate geschikt voor publiek!

Zitgelegenheden van dugouts

SKOR heeft drie opties voor zitgelegenheid bij dugouts: een bank, kuipstoelen en racestoelen. Hieronder lichten wij de drie opties toe!

1. Bank

Ga je voor een bank? Dan heb je de keuze uit drie materialen: vuren planken, meranti planken en kunstgras planken. De vuren plank bestaat uit een smalle rugleuning met één plank. De meranti en kunstgras planken uit een dubbele rugleuning met twee planken bestaan. De vuren planken hebben hierdoor een minder luxe uitstraling dan de meranti en kunstgras planken, maar zijn licht in gewicht en daarnaast voordelig in aanschaf. De meranti planken zijn zwaarder in gewicht en hebben een luxe uitstraling. Met de meranti planken ben je bovendien verzekerd van een duurzame keuze. Ga je liever voor een milieubewuste keuze? Kies dan voor de kunstgras planken! Kunstgras planken vormen een alternatief voor hout en bestaan voor 100% uit gerecycled materiaal. Daarnaast is dit de meest duurzame keuze die je kunt maken, gezien kunstgras planken vanwege het gebruik van gewapend materiaal iets zwaarder zijn dan meranti planken.

2. Kuipstoelen

Is je keuze gevallen op kuipstoelen, dan kun je kiezen uit de volgende twee soorten: kuipstoelen op een gelast frame en kuipstoelen op een zwevend frame. Bij een gelast frame zijn de kuipstoelen verbonden met de zijkant van de dugout en is op twee punten aan de onderkant van de kuipstoeltjes een versteviging aangebracht. Bij een zwevend frame zijn de kuipstoelen aan de zijkant aan de dugout verbonden. Door deze constructie hebben de wissels optimale beenruimte. De kuipstoelen zijn leverbaar in vele kleuren, zodat er altijd één bij de kleuren van je club past!

3. Racestoelen

Tot slot kun je kiezen voor racestoelen. Deze stoelen zijn bijzonder comfortabel en zijn dan ook terug te vinden bij veel profclubs! Een stukje uitstraling langs de lijn.

Verschil tussen gecoate en ongecoate dugouts

Het frame van onze dugouts bestaat in de basis uit aluminium. Hierdoor roest de dugout niet! Dit wordt ook wel “bruut” genoemd. Kies je voor een exclusieve uitstraling? Ga dan voor een gecoate dugout! Coating is mogelijk in alle RAL-kleuren en zorgt voor een gaaf aanzicht van de dugout.

Dugouts op maat!

Naast de standaard dugouts, produceren wij ook dugouts op maat in onze fabriek in Almelo. Wij verwerken al jouw wensen in een op maat gemaakte dugout. Hoe tof is dat? De levertijd en prijs verschilt echter van de standaard dugouts. Neem hiervoor contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je een gepaste offerte ontvangt en verwerken al jouw wensen in een prachtige dugout!

Dugout kopen?

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de dugouts op onze site of over de mogelijkheden m.b.t. maatwerk? Neem dan contact met ons op! Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder