35,00 28,93
Op voorraad
SKU
S-11279PS

De Future 3 is een ideale wedstrijdbal en trainingsbal van SKOR. De bal heeft veel controle en stabiliteit, waardoor jij optimaal speelt. Geniet van een stijlvol design en maak jezelf klaar voor de toekomst van het voetbal. Het heeft de beste eigenschappen in deze prijsklasse: 

 

- Perfect balgevoel bij dribbelen, passen en schieten

- Verbeterde balbehandeling op (kunst)grasvelden

- Voldoet aan de eisen van FIFA en KNVB

- Minder vaak oppompen

- Verlengde levensduur 

 

 

Jouw selectie bestaat nu uit Totaal

Future 3

Maat 5 | JO16/O17-O19/Senioren | Thermo bonded

35,00 28,93
- +
35,00 28,93
incl. btw

Future 3

Aanvullende producten

Ideale combinatie

Productbeschrijving

De Future 3 voetbal is onderdeel van de future-voetballijn van SKOR. Dit is één van de beste modellen in onze collectie. De voetbal scoort hoog op alle belangrijke punten van een voetbal en is daardoor perfect in zijn klasse.

Balgevoel ⭐⭐⭐⭐    4/5
Vluchtgedrag ⭐⭐⭐⭐⭐5/5
Slijtgedrag ⭐⭐⭐⭐⭐5/5

De belangrijkste specificaties Future 3:

  • Thermo bonded bal
  • 420 tot 445 gram
  • Maat 5: Omtrek 68-70 centimeter

Flight stabilizer

Het exclusieve ontwerp van de Future 3, met 16 gegroefde vlakken, zorgt voor een stabiele vlucht en controle tijdens het spel. De groeven op de bal beïnvloeden de luchtstroom rondom de bal en verbetert daarmee de aerodynamica. Ze creëren turbulentie, vergelijkbaar met de functie van dimples op een golfbal, waardoor de balstabiliteit en de voorspelbaarheid van het vlieggedrag toenemen. Dit is vooral belangrijk bij harde schoten of passes over lange afstanden.

Advance Performance system

De Future 3 is thermisch verlijmd en heeft een butyl binnenbal, waardoor de bal een stevige, waterdichte en duurzame constructie heeft. Deze bal behoudt uitstekend zijn luchtdruk dankzij de gelamineerde binnenbal, hierdoor hoeft de bal minder vaak opgepompt te worden.

Controle en balgevoel

Het balgevoel is fenomenaal, mede dankzij de extra dikke geschuimde tussenlaag geeft dit de perfecte touch in alle weersomstandigheden. De groeven en dot textuur zorgen voor extra grip tussen de bal en de voet, waardoor spelers meer controle hebben tijdens het dribbelen, passen en schieten. De textuur helpt ook bij het verbeteren van de balbehandeling, vooral bij natte omstandigheden waarbij het oppervlak glad kan worden.

Thermo bonded

Deze techniek wordt vaak gebruikt bij het maken van professionele voetballen en heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gestikte ballen:

- Naadloze constructie: Het ontbreken van traditionele stiksels zorgt voor een naadloos oppervlak, waardoor de bal consistentere vluchteigenschappen krijgt. Dit betekent dat spelers een betere controle over de bal hebben, wat vooral belangrijk is voor precisiepasses en schoten.

- Duurzaamheid: De thermische binding zorgt voor een stevigere verbinding tussen de panelen dan traditionele stiksels. Hierdoor zijn thermo bonded ballen over het algemeen duurzamer en bestand tegen slijtage, zelfs bij langdurig gebruik op verschillende ondergronden.

- Waterbestendigheid: Door de naadloze constructie dringt er minder water in de bal, waardoor hun gewicht en speeleigenschappen behouden blijven, zelfs bij regenachtig weer. 

- Verbeterde aerodynamica: Dankzij de onder temperatuur gevormde en gelijkmatige oppervlakken bieden thermo bonded ballen een verbeterde aerodynamica.

Kwaliteit gegarandeerd

Bij SKOR zetten we volop in op kwaliteit. Onze designafdeling zet in op uitstraling en de beste technieken. Daardoor kun jij op het veld beter presteren. Wij zijn milieubewust bezig door duurzamer te produceren en de levensduur van onze ballen te verlengen. Wij staan achter onze ballen. Daarom krijg je op de Future 3, 1 jaar garantie, waarbij natuurlijk de verwachte slijtage van de bal is uitgesloten.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Welke balmaat heb ik nodig?

Er zijn drie verschillende balmaten: maat 3, maat 4 en maat 5. Wanneer je in de JO6 of JO7 speelt, speel je met balmaat 3. De JO8 t/m JO10-teams maken gebruik van balmaat 4 en alle teams die daarna volgen spelen met balmaat 5, ook de senioren.

Welk gewicht bal heb ik nodig?

Voetballen hebben verschillende gewichten, afhankelijk van de leeftijdscategorie waarin je voetbalt. Een voetbal van 290 gram wordt gebruikt bij de JO6 t/m JO10-teams. Speel je in de JO11, MO11 of JO12? Dan voetbal je met een bal van 320 gram. Een bal van 370 gram wordt gebruik door de JO13 t/m JO15- en MO13 t/m MO15-teams. Alle teams daarboven spelen met een bal van 450 gram.

Hoe zijn de voetballen gestikt?

Op deze pagina vind je voetballen met drie soorten productietechnieken: Thermo Bonded (gelijmde panelen), Dual Tech (hybride: machine gestikt en vervolgens verlijmd) en Hand Stitched (volledig handgestikt). De Thermo Bonded voetballen zijn 100% waterdicht en perfect rond. Dit zijn dan ook de topballen uit ons assortiment. De Dual Tech ballen zijn ook 100% waterdicht, maar de rondheid en stabiliteit is net iets minder consequent dan bij de Thermo Bonded ballen. De Hand Stitched ballen zijn de traditionele ballen, maar zijn niet 100% waterdicht. Een ander voordeel van andere productietechniek is de mogelijkheid om een zachte toplaag op de bal aan te brengen.

Kunnen ballen ook bedrukt worden?

Het is mogelijk om bij ons in clubverband voetballen te laten bedrukken met bijvoorbeeld het logo en de naam van jouw club. Hierbij bieden wij twee ballen aan met een gewicht van 370 gram en één bal met een gewicht van 200 gram. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Welke voetbal is geschikt voor de jeugd?

Ben je op zoek naar een voetbal voor jeugdspelers? De KNVB stelt voor elke leeftijdscategorie andere eisen aan de bal. Zo spelen jongens en meisjes in de O13-O15 teams met een voetbal in maat 5 en met een gewicht van 370 gram. Alle oudere spelers en speelsters gebruiken een voetbal in maat 5 met een gewicht van 450 gram. Je vindt al deze ballen op onze site!

Is het mogelijk om voetballen te testen?

Wanneer je overweegt om in team- of clubverband nieuwe voetballen aan te schaffen, is het prettig om de ballen eerst te testen voor ze aan te schaffen. Op onze site kun je eenvoudig een testset aanvragen. Je kunt de ballen vervolgens gratis en vrijblijvend twee maanden proberen!

Advies nodig?
Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.
Plan een adviesgesprek in

Productspecificaties

Meer informatie
SKUS-11279PS
BalmaatMaat 5

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder