Kantplanken

Op zoek naar ons aanbod?

Bekijk producten

Benieuwd welke kantplank hoort bij jouw club?

Kantplanken, een oplossing die al jarenlang wordt toegepast rondom hockeyvelden om het hekwerk te beschermen tegen de vernietigende kracht van hockeyballen. Naast de kantplank voor hockeyvelden zijn er  inmiddels ook kantplanken voor voetbalvelden. Deze innovatie is het gevolg van de microplastic discussie die in Europa een belangrijke plek heeft op de agenda. In het begin was het een logische keuze om de kantplank voor hockey ook toe te passen rondom voetbalvelden, maar SKOR vond dat niet de juiste keuze. Een hockeykantplank heeft namelijk een hele andere functie als een voetbalkantplank en de eisen aan een klantplank voor rondom een voetbalveld zijn ook anders. Een voorbeeld van de voetbalkantplank is de Infill Guard. Infill Guard is een product ontwikkeld door SKOR. De Infill Guard is gemaakt van een aluminium plank in combinatie met een rubber afdichtingsprofiel voor een naadloze afdichting op het straatwerk. Andere kantplank oplossingen worden gemaakt van staal of kunststof. In dat laatste geval wordt er gerecycled kunstgras toegevoegd aan de kantplank. Daarom heeft SKOR ook een Infill Guard Green ontwikkeld, met als basis een kunststof kantplank gemaakt van gerecycled kunstgras.

Lees meer
 • Shop nu
 • Plan adviesgesprek
 • TROTS LEVERANCIER BIJ

Winnaarsmentaliteit. In en om het veld kan jij op ons vertrouwen.

Voordelen van kantplanken van SKOR

 • Topkwaliteit is nog maar het begin

  Bij ons is het vanzelfsprekend dat hoogstaande materialen gebruikt worden in de realisatie van onze producten.

 • Creatie in eigen beheer

  Bij SKOR ontwikkelen wij alle producten zelf in samenwerking met echte sporters zoals jij. Zo weet je zeker dat belangen serieus genomen worden.

 • Alleen top-kwaliteit is goed genoeg

  We werken alleen met de beste mensen, technieken en materialen.

 • Alles voor op en om het veld

  Net als jij zijn wij ook veel op de sportvelden te vinden. We weten dus waar we het over hebben. Wij denken graag met je mee in totaal-oplossingen.

 • Constant testen en verbeteren

  Producten en gebruikersvoorkeuren blijven doorontwikkelen. In ons eigen testlab blijven we onze producten tot het uiterste testen zodat jij alleen het beste krijgt.

 • Vertrouwd door EML en 300 clubs

  Onze kwaliteit blijft niet onopgemerkt. De clubs uit de eredivisie maken ondertussen volop gebruik van onze producten.

 • Shop nu
 • Plan adviesgesprek

Download onze brand catalog

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Bekijk onze brand catalog

Infill Guard

Infill Guard is een kantplank oplossing ontwikkeld door SKOR. Het is een circulair, universeel en multifunctioneel systeem dat er voor zorgt dat microplastics binnen het speelveld blijven en niet in de omliggende natuur terecht komen. Infill Guard kantplank is te combineren met bestaande reclamebordsystemen (of nieuw aan te schaffen), waardoor je een afdichting tot wel 1 meter hoog rondom je speelveld krijgt. De Infill Guard is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en is te leveren compleet met een reclamebordsysteem. Voor elke situatie is een oplossing! De kantplank Infill Guard is circulair. Dat wil zeggen dat er een het einde van het leven van de kantplank geen afvalstromen op gang komen. Zowel het aluminium als het rubber zijn 100% circulair. Naast dat Infill Guard circulair is, heeft het product ook een lage CO2 footprint. Zo wordt tijdens de productie van Infill Guard gebruik gemaakt van 80% gerecycled aluminium. Hierdoor is tot wel 95% minder energie nodig om een nieuw product te maken.

 

Infill Guard Green
Infill Guard Green is de meest recente kantplank oplossing die SKOR heeft ontwikkeld. Het is de doorontwikkeling van de hockey kantplank die gemaakt is van kunststof en is een alternatief voor een kantplankoplossing als je wilt gaan voor een kantplank met als grondstof gerecycled kunstgras. SKOR wil graag mogelijkheden bieden aan klanten met verschillende opvattingen over duurzaamheid en het gebruik van materialen. De Infill Guard green is geïnspireerd door het succes van Infill Guard. De basis is een kunststof kantplank waaraan we het rubber afdichtingsprofiel hebben toegevoegd om een naadloze afdichting met het straatwerk te krijgen.

Lees meer

Voetbal kantplank

De voetbal kantplank is een product dat eind 2019 is ontstaan vanwege de discussie rondom microplastics. Infill materialen van een kunstgrasveld komen in de omliggen natuur terecht waardoor verontreiniging ontstaat. Infill materialen zijn nodig om de speltechnische eigenschappen van het kunstgrasveld te garanderen en waarborgen. Daarnaast controleert het de slijtage van het kunstgrasveld. Met de voetbal kantplank kan dit probleem worden tegengegaan. Met een kantplank maak je een fysieke barrière aan het hekwerk, zodat infill materialen niet in de natuur terecht komen. SKOR heeft eind 2019 de Infill Guard ontwikkeld en het product bleek een waar succes! Infill Guard biedt namelijk meer voordelen dan alleen het tegenhouden van Infill materialen. Uiteraard is de basis van een klantplank het tegenhouden van infill materialen, alleen is het straatwerk rondom een voetbalveld altijd ongelijk. Met een massieve kantplank heb je dan het probleem dat er kieren onder de kantplank ontstaan. SKOR heeft daarom een rubber afdichtingsprofiel ontwikkelt en toegevoegd aan de Infill Guard om een naadloze afdichting met het straatwerk te krijgen. Een belangrijk ander voordeel van de Infill Guard kantplank is dat het een geïntegreerd reclamebord systeem heeft om plaats te bieden aan reclameborden die veelal rondom de voetbalvelden gemonteerd zitten. De combinatie Infill Guard kantplank en een reclamebord maakt dat je een barrière creëert tot wel 1 meter hoog.

Lees meer

Hockeykantplank

De hockeykantplank is een product dat al jaren bestaat. Er zijn diverse oplossingen geprobeerd, maar verreweg de beste oplossing is een klantplank gemaakt van kunststof. De kantplank van kunststof is niet het meest voordelig in aanschaf, maar als je kijkt naar exploitatiekosten is dat wel het geval! Op een kantplank van kunststof wordt wel 20 jaar garantie gegeven. Een kantplank van hout wordt soms ook toegepast, maar de levensduur is vele malen korter, waardoor je de houten kantplank een aantal keer zal moeten vernieuwen tijdens de levenscyclus van het kunstgrasveld. Tegenwoordig wordt er ook veel gerecycled kunstgras als grondstof gebruikt in kunststof kantplanken. Gerecycled kunstgras als grondstof is het gevolg van de grote afvalberg met oude kunstgrasvelden.

Lees meer

Aluminium kantplank of Kunststof kantplank

SKOR heeft zowel een kantplank van aluminium als van gerecycled kunstgras. Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten als je een kantplank gaat aanschaffen? In de basis zijn zowel kunststof als aluminium duurzame materialen. Ze kunnen gerecycled worden en daarna weer toegepast bij nieuwe producten. Het voordeel van een aluminium kantplank is dat aluminium niet degenereert. Dat wil zeggen dat de grondstof nauwelijks  van mindere kwaliteit wordt. Dat is bij gerecycled kunststof wel het geval. Daarnaast is er aanzienlijk minder CO2 uitstoot bij de productie van een aluminium kantplank ten opzichten van een kunststof kantplank. Een laatste belangrijk voordeel van een aluminium kantplank is dat deze tevens dienst doet als reclamebord voorziening. Alles geïntegreerd in 1 product. Een voordeel van de kunststof kantplank met gerecycled kunstgras is dat je daarmee een bijdrage doet aan het afbouwen van de afvalberg met oude kunstgrasvelden.

 

 

Kantplank kopen of advies?
Heb je nog vragen over onze kantplanken, Infill Guard of Infill Guard green? Of wil je advies? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jou kantplank oplossing.

Lees meer
Kantplanken

Kantplanken

Last van Infill materiaal buiten het kunstgras voetbalveld? Voorkom boetes en kies voor kantplanken!

Infill Guard, onze kantplankoplossing:
- is vervaardigd uit 100% recyclebaar materiaal
- is te combineren met bestaande reclamebordsystemen
- wordt geleverd met 20 jaar garantie

Meer weten over kantplanken?

Vraag een gratis adviesgesprek aan. Onze specialisten helpen je graag! 

Vraag adviesgesprek aan

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen
Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor jou verzameld.
Hoe worden kantplanken geplaatst?

Kantplanken worden geplaatst door onze ervaren monteurs. Zij plaatsen de kantplanken rondom het veld en door het gebruik van een rubberen profiel zorgen zij ervoor dat er een naadloze aansluiting met het straatwerk ontstaat. Het systeem kan worden gecombineerd met bestaande reclameborden, waardoor een gesloten systeem ontstaat van tot wel 1 meter hoogte! Het systeem kan worden geplaatst op velden met een rechte hoek én velden met een gewalste bocht.

In welke afmetingen zijn de kantplanken verkrijgbaar?

Onze kantplanken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 35mm, 80mm en 200mm. Deze kantplanken worden aan de onderzijde van het reclamebord bevestigd. Daarnaast is het ook mogelijk om in combinatie met bovenstaande Infill Guard de bovenkant van de reclameborden te voorzien van een gecombineerd systeem van aluminium en rubber. Hierdoor ontstaat een volledig gesloten systeem tot wel 1 meter hoogte!

Van welk materiaal worden kantplanken gemaakt?

Onze kantplanken worden vervaardigd uit minimaal 80% gerecycled aluminium. Dit levert een energiebesparing van 95% op ten opzichte van de productie van nieuw aluminium. Alle materialen die voor de kantplanken worden gebruikt zijn daarnaast 100% recyclebaar!

Wat is de functie van kantplanken?

Kunstgrasvelden bevatten infill. Deze infill mag de natuur niet inwaaien, omdat dit het milieu aantast. Er rust een zorgplicht op jouw gemeente of vereniging om dit te voorkomen. Door gebruik te maken van kantplanken zorg je voor een afgesloten systeem rondom het kunstgrasveld en zorg je ervoor dat de infill op het veld blijft!

In welke kleuren kunnen de kantplanken geleverd worden?

De kantplanken kunnen gecoat worden in elke RAL-kleur. Dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Het heeft dan ook vooral een estetisch karakter, omdat aluminium niet roest.

Advies nodig?
Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.
Plan een adviesgesprek in

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder