Hoe groot is een doel bij voetbal?
Geplaatst op 15/04/2020 10:47

Hoe groot is een doel bij voetbal?

Hoe groot is een doel bij voetbal?

Hoe groot een voetbaldoel moet zijn, hangt af van het niveau waarop er wordt getraind en of je een voetbaldoel zoekt voorop de club of voor thuis in de tuin. Een voetbalveld voor de jonge voetballers is een stuk kleiner, helemaal waar ze nog met 7-tegen-7 voetballen. Ook zijn er verschillende groottes als het gaat om professioneel- of amateurvoetbal. Als je een voetbaldoel wilt kopen, waar moet je dan allemaal rekening mee houden?

>> Onze voetbaldoelen bekijken

Voetbaldoel voor kinderen

De KNVB heeft in 2017 de afmetingen van voetbalvelden en van voetbaldoelen aangepast, omdat er na onderzoek bleek dat de destijds huidige velden en doelen te groot waren. Dat zou een negatief effect hebben op het plezier in voetbal bij de kinderen. Dat willen we natuurlijk niet! Gelukkig is daar verandering in gebracht. Hieronder sommen we de afmetingen van voetbaldoelen en -velden op voor kinderen:

  • De allerjongste spelers - de onder 6-pupillen - spelen twee tegen twee op een veld van 20x15m met doeltjes van 3x1m.
  • De onder 7-pupillen spelen vier tegen vier op een veld van 30x20m, met doeltjes van 3x1m.
  • De Onder 8, 9 en 10 pupillen spelen zes tegen zes op een speelveld van 42,5x30m met doeltjes van 5x2m.
  • Jeugdspelers onder de 11 en 12 spelen 8 tegen 8 op een veld van 64x42,5m met doeltjes van 5x2m.

>> Bekijk voetbaldoelen voor kinderen

Grote voetbaldoelen

Wordt er op het veld 11 tegen 11 gespeeld bij een vereniging, dan moeten er ook aan eisen vanuit de KNVB worden voldaan. De KNVB heeft namelijk regels opgesteld om de sport zo veilig en leuk mogelijk voor iedereen te houden. Op een veld waar 11 tegen 11 gevoetbald wordt, moeten de binnenmaten van de doelen 7,32m x 2,44m x 1,50m zijn.

Professioneel voetbaldoel

Ook bij een professioneel voetbaldoel zijn er door de KNVB duidelijke eisen gesteld aan zowel het voetbalveld als de doelen. Zo moet het hoofdveld bij voetbalverenigingen voldoen aan een afmeting van 105 x 69m. Of 105 x 68m op internationaal niveau. Het doel verandert echter nooit. Een voetbaldoel is ook hier 7,32m x 2,44m. Een professioneel voetbaldoel voldoet aan de afmetingen en veiligheidseisen die opgesteld zijn door de KNVB. Het professionele voetbaldoel kan door betaalde voetbalclubs (BVO’s) worden gebruikt, maar SKOR voetbaldoelen zijn ook geschikt voor de voetbalvereniging bij jou om de hoek. Of zelfs voor in je achtertuin!

>> Onze voetbaldoelen bekijken

Voetbaldoel kopen

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een voetbaldoel voor trainingen of wedstrijden? Of je nu op betaald- of amateurniveau speelt, je slaagt geheid op onze website. We maken de voetbaldoelen helemaal zelf in onze eigen fabriek, waardoor we altijd kwaliteit kunnen leveren en ook weten hoe te voldoen aan de eisen van de KNVB. Onze doelen staan bij de grote clubs als Ajax en Feyenoord, maar ook bij heel veel amateurverenigingen in dorpen en steden door heel Nederland. Je kunt onze specialisten altijd om hulp vragen wanneer je vragen hebt over de juiste grootte van een voetbaldoel. Of bespreek de wensen voor maatwerk. Een gratis adviesgesprek vraag je gemakkelijk aan via de contactknop.

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder