Wat zijn de afmetingen van een hockeydoel?
Geplaatst op 29/01/2021 10:59

Wat zijn de afmetingen van een hockeydoel?

Hockeydoel afmetingen

Op onze site vind je verschillende hockeydoel afmetingen, maar welk doel heb jij nodig? In dit blog vertellen we je meer over de verschillende hockeydoel afmetingen die mogelijk zijn en de verschillende soorten doelen die wij aanbieden. Met een hockeydoel van ons ben je verzekerd van kwaliteit: niet voor niets heb je ze kunnen spotten op het EK of in de Euro Hockey League!

 

Eisen KNHB 3,66 x 2,14 meter hockeydoel

De standaard afmeting is het 3,66 x 2,14 meter hockeydoel. Aan deze afmeting stelt de KNHB in het bijzonder verschillende eisen, die je vindt in het document “Eisen en wensen voor inrichting van hockeyvelden”. De afmeting van 3,66 x 2,14 meter wordt gebruikt op groot veld en moet binnenwerks worden gemeten. De doelpalen en -lat moeten 5 cm breed en 7,5 cm dik zijn. Daarnaast stelt de KNHB dat het doel voorzien moet zijn van een achterplank van 3,66 meter breed en 0,46 meter hoog. De zijplanken moeten tenminste 1,22 meter lang zijn en moeten, net als de achterplank, aan de binnenzijde een donkere kleur hebben.

 

Verschillende modellen van SKOR

SKOR heeft een ruim assortiment hockeydoelen en biedt naast 3,66 x 2,14 meter doelen ook hockeydoelen in een kleinere afmeting aan. Denk hierbij aan mini doelen, omkiepdoelen en jeugd hockeydoelen:

 

1. Mini hockeydoel

Je vindt op onze site verschillende mini hockeydoelen. Deze doelen zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken op training, om zo op verschillende doelgroottes te kunnen afronden. De doelen zijn vanwege hun afmeting eenvoudig te verplaatsen. De mini hockeydoelen zijn beschikbaar in drie verschillende afmetingen: 1,2 x 1 meter/2 x 1 meter/2 x 1,5 meter. De palen en lat zijn vervaardigd uit aluminium, de binnenkant van de slagplank van polyethyleen kunststof. De hoeken zijn afgerond, zodat spelers zich niet kunnen bezeren en materiaal niet beschadigd raakt. Het net wordt bij de mini hockeydoelen bevestigd via een kunststof netstrip. 

 

2. Omkiepdoel

Het omkiepdoel is een hockeydoel dat multifunctioneel inzetbaar is. Je vindt bij ons omkiepdoelen in twee afmetingen: 1,2 x 0,8 meter en 1,8 x 1,2 meter. Door het doel op zijn kant te zetten, wordt een andere afmeting gecreëerd. Het omkiepdoel is dan ook erg geschikt om te gebruiken op trainingen en is licht in gewicht.

 

3. Jeugd hockeydoel

Het jeugd hockeydoel dat je op onze site vindt heeft een afmeting van 3,66 x 0,46 meter en is vergelijkbaar met de slagplank in een 3,66 x 2,14 meter doel. Dit doel van 3,66 x 0,46 meter is geschikt voor jeugdwedstrijden. Het doel kan eenvoudig worden opgevouwen en worden vervoerd doordat het hockeydoel is voorzien van bokwielen. De slagplank is gemaakt van 10mm dikke polyethyleen platen.

 

4. 3,66 x 2,14 meter hockeydoel

Dit is de afmeting waarin wij de meeste keuze bieden. Naast verschillende velddoelen vind je in deze afmeting ook een indoordoel. Dit is een inklapbaar doel in EHL-X stijl dat standaard geleverd wordt met doelverzwaarders. Bij de velddoelen heb je de keuze tussen een standaard doel, een Pro-Plus doel en Euro Hockey League-doelen. Het standaard doel is een zeer degelijke en prijsbewuste keuze en kan als optie geleverd worden met wielen. Het Pro Plus hockeydoel is erg goed te gebruiken voor wedstrijden. Wat betreft netophanging heb je bij dit model de keuze tussen traditionele of vrije netophanging. Ook hier behoren wieltjes tot de mogelijkheden. De slagplank bestaat bij dit doel uit betonplex en granulaatrubber, waardoor impact en geluidhinder worden teruggedrongen. Daarnaast hebben we drie soorten EHL-doelen, onze topmodellen. Deze modellen bieden weerstand aan ballen met hoge impact. Alle EHL-modellen hebben een vrije netophanging en kunnen aan de zijkant worden voorzien van sponsoring.Vragen over hockeydoel afmetingen?

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog meer te weten gekomen over de verschillende hockeydoel afmetingen en de eisen die de KNHB stelt aan 3,66 x 2,14 meter hockeydoelen. Benieuwd naar ons assortiment hockeydoelen? Neem een kijkje op onze site! Heb je nog vragen over de verschillende doelen? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder