Wat zijn de afmetingen van een voetbaldoel voor kinderen?
Geplaatst op 15/01/2021 11:47

Wat zijn de afmetingen van een voetbaldoel voor kinderen?

Wat zijn de afmetingen van een voetbaldoel voor kinderen?
Kinderen vallen onder de categorie “pupillen” bij de KNVB. Deze categorie bestaat uit de O6 t/m O12-teams. Afhankelijk van de leeftijdscategorie wordt er een bepaalde afmetingen voor een voetbaldoel voor kinderen vereist. 

O6-teams spelen twee tegen twee met een 3x1 meter doel. O7-teams spelen vier tegen vier met 3x1 meter doel. O8/O9/O10-teams spelen zes tegen zes met een 5x2 meter doel. O11 en O12-teams ten slotte spelen acht tegen acht met een 5x2 meter doel. In dit blog leggen we uit welke eisen de KNVB aan voetbaldoelen voor kinderen binnen verschillende leeftijdscategoriëen stelt en vertellen we meer over de modellen die SKOR aanbiedt.

Vereisten KNVB
Zoals hierboven beschreven, spelen de pupillen met een 3x1 meter doel of met een 5x2 meter doel, afhankelijk van de leeftijd. De KNVB heeft in haar richtlijn “Kwaliteitsnormen voetbalaccommodatie” de volgende vereisten voor de verschillende afmetingen voetbaldoel vastgesteld:

3x1 meter doel (breedte voetbaldoel x hoogte voetbaldoel):
- De binnenwerkse maten van het voetbaldoel moeten 3x1 meter zijn;
- De doelpalen en -lat moeten dezelfde breedte hebben, tussen 6 en 8 cm;
- De doelpalen en -lat moeten helder wit zijn of een aluminium kleur hebben;
- Verankering is niet nodig, wel moet er voldoende steunvlak zijn.

5x2 meter doel (breedte voetbal doel x hoogte voetbal doel):
- De binnenwerkse maten van het voetbaldoel moeten 5,00 x 2,00 x 1,50 meter zijn;
- De doelpalen en -lat moeten dezelfde breedte hebben, tussen 6 en 12 cm.   - De doelen moeten voorzien zijn van
doelnetten.                                          - De doelpalen en -lat moeten helder wit zijn of een aluminium kleur hebben. - Het doel moet een duidelijke verankering hebben op ten minste drie punten. In de praktijk is deze verankering echter niet vaak terug te vinden, omdat dit van invloed is op het gebruiksgemak. SKOR biedt indien gewenst verankering aan bij ieder verplaatsbaar doel!                                                                  - De doelen moeten voldoen aan de norm NEN-EN 748.

Verschillende modellen van SKOR
Vanuit SKOR bieden we een ruim assortiment voetbaldoelen voor kinderen aan in de afmetingen 3x1 en 5x2 meter. De voetbaldoelen die wij in deze afmeting aanbieden, voldoen aan de eisen die de KNVB stelt. Naast de standaard afmetingen, kunnen wij ook voetbaldoelen op maat leveren. Veiligheid van voetbaldoelen staat bij ons hoog in het vaandel: we zijn vanuit het NEN (Nederlands Normalisatie Instituut) woordvoerder in het CEN (Europees Comité voor Normalisatie), dat de internationale normen opstelt. 

Wij bieden de volgende voetbaldoelen aan in de afmetingen 3x1 meter en 5x2 meter:

Voetbaldoel 3x1 meter                                                                            Wij bieden drie verschillende soorten verplaatsbare 3x1 meter doelen aan, die allemaal volledig gelast zijn. De verschillende soorten hebben allemaal een bovenzijde van 0,5 meter diep en een onderzijde van 0,8 meter diep. De verschillen tussen de drie soorten 3 x 1 meter voetbaldoelen schuilen in het doelprofiel en netbevestiging:

  • Model 1: 80x40 koker profiel en kunststof nethaken;
  • Model 2: 80x90 ovaal profiel en kunststof netstrip;
  • Model 3: 80x90 ovaal profiel en ComFix netbevestiging.

Voetbaldoel 5x2 meter: vast (wegdraaimodel)
Binnen ons assortiment voetbaldoelen voor kinderen, bieden we vijf verschillende soorten wegdraaidoelen aan. Deze doelen worden gemonteerd aan de zijkant van het veld en zijn uitermate geschikt wanneer een veld zowel voor wedstrijden op half als heel veld worden gebruikt. Het doel is namelijk eenvoudig weg te draaien, waardoor er geen hinder wordt ondervonden tijdens een wedstrijd op groot veld. De verschillen tussen de vijf soorten wegdraaidoelen schuilen in de aanwezigheid van een schoor tussen bovenbalk en paal, wanddikte van het aluminium extrusieprofiel (2 tot 3 mm), type netbevestiging (kunststof netstrip of gefreesde netbevestiging) en aantal gelagerde wielen (12 of 16).

Voetbaldoel 5x2 meter: verplaatsbaar (tillen)
Wij bieden drie verschillende soorten 5 2 meter doelen aan die eenvoudig verplaatst kunnen worden door het doel op te tillen. De verschillen tussen de drie soorten schuilen net als bij het 3x1 meter doel in het doelprofiel en type netbevestiging:         

  • Model 1: 80x40 koker profiel en kunststof nethaken;
  • Model 2: 80x90 ovaal profiel en kunststof netstrip;
  • Model 3: 80x90 ovaal profiel en ComFix netbevestiging.                                                                                                    

Voetbaldoel 5x2 meter: verplaatsbaar (kruiwagenmodel)                      Naast verplaatsbare doelen die je kunt optillen, biedt SKOR ook het kruiwagenmodel aan. Doordat aan de ene korte zijde van het voetbaldoel voor kinderen een draagbeugel is bevestigd en aan de andere korte zijde twee transportwieltjes zijn gemonteerd, is het kruiwagenmodel eenvoudig te verrijden. Bij het kruiwagenmodel heb je de keuze uit twee soorten doelen die volledig gelast zijn en schuilt het verschil in de netbevestiging (keuze tussen kunststof netstrip of ComFix netstrip).                                                                                         

Voetbaldoel voor kinderen kopen?
Hopelijk ben je na het lezen van dit blog meer te weten gekomen over de eisen die de KNVB stelt aan een voetbaldoel voor kinderen en welke verschillende voetbaldoelen SKOR aanbiedt bij de verschillende leeftijdscategorieën. Bekijk ook ons assortiment op onze site! Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 088 100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder