De historie van SKOR.nl: van Stichting Kunst & Openbare Ruimte tot voetbalwebshop

Historie van SKOR Sports Sinds enige tijd is de naam van ERMA Sport na 20 jaar veranderd naar SKOR Sports. Daarbij is ook de naam SKOR.nl geregistreerd. Vroeger stond SKOR.nl voor iets anders. Hoe zit dat precies? En waarom heet ERMA Sport tegenwoordig SKOR Sports? Dit is de historie van een fantastisch voetbalmerk dat alles zelf produceert. Met ziel en zaligheid zetten we ons in voor de beste producten voor iedereen die van voetbal houdt.

Waarom van Erma Sport naar SKOR Sports

Je kent SKOR misschien ook als ERMA Sport. Onder deze naam leverden we talloze doelen en dug-outs. Ze staan nu nog bij de grootste clubs, zoals Ajax, Feyenoord en PSV. Nu heten we SKOR. Een duidelijke naam, die jou laat doen wat je wilt: optimale prestaties leveren met kwaliteitproducten. Want wij houden van voetbal, net als jij. Er is een grote kans dat bij jouw sportclub een vast of verplaatsbaar voetbaldoel of een dug-out van SKOR staat. We willen het anders doen dan anderen. We weten precies wat er binnen het voetbal speelt. Voetbal staat niet stil, het verandert constant. Daarom passen wij onze producten ook steeds aan. Daardoor zijn ze net wat stijlvoller en beter uitgedacht. SKOR denkt na over elk detail. De lat ligt hoog, want kwaliteit, beleving en design moet voorop staan. Dit komt tot uiting in onze voetballen, scheenbeschermers en andere gear. SKOR ontwikkelt alle producten zelf. Om topproducten te ontwikkelen, hebben we jou nodig. We gaan met je in gesprek op een persoonlijke manier. Samen maken we onze producten nog beter en de sport nog leuker. Wij zijn SKOR. Wij ademen voetbal.

Aankoop van de domeinnaam: SKOR.nl

SKOR Sports heeft de naam SKOR.nl overgenomen van Stichting Kunst en Openbare Ruimte. Tot 2012 was dit een organisatie die bijzondere kunstprojecten ontwikkelde in de openbare ruimte. Het werd gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Toen de stichting werd opgeheven, heeft SKOR Sports de domeinnaam overgenomen. Daarmee hebben we een naam die voor iedereen gemakkelijk te onthouden is en die je binnen een paar tellen intypt. Handig voor als je snel sportgear nodig hebt!

Over Stichting Kunst en Openbare Ruimte

Van kunst en de openbare ruimte naar voetbal? Dat is nogal een verschil. Klopt. De Stichting Kunst en Openbare Ruimte had als afkorting ‘SKOR’. Toen wij de naam veranderen van ERMA Sports naar SKOR Sports, namen we de domeinnaam over. Maar nog even over die stichting. Wat deed de stichting eigenlijk? De stichting ontwikkelde bijzondere kunstprojecten. Niet alleen buiten, in de openbare ruimte, maar ook op televisie en online. Volgens de stichting was dat ook het publieke domein. Voorheen was Stichting Kunst en Openbare Ruimte onderdeel van het Praktijkbureau Beeldende Kunstopdrachten van de Mondriaan Stichting.

Waarom Stichting Kunst en Openbare Ruimte (afkorting: SKOR) gestopt is

In 2013 kwam er een einde aan het bestaan van de Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR). De rijkssubsidie werd stopgezet en de taken werden overgedragen aan andere instituten, zoals Stroom Den Haag en de Gerrit Rietveld Academie. Uiteindelijk werd de stichting opgeheven, waar nog wel wat protest tegen was. Zo stuurden verschillende besturen van kunstinstituten, verzamelaars en andere instellingen nog een brief naar toenmalig staatssecretaris Halbe Zijlstra, maar dat mocht niet baten. Nu staat SKOR niet meer voor de Stichting Kunst en Openbare Ruimte, maar voor SKOR Sports. Waarbij alles om voetbal en de liefde voor voetbal draait. De openbare ruimte blijft toch nog belangrijk: zonder openbare ruimte geen voetbal.

Vraag nu onze brand catalog aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou.

Vraag onze brand catalog aan.

Brand Catalog - SKOR

Vraag offerte aan

Would you like more information about our product or are you curious about the possibilities? Request a quote now and our specialists will help you further.

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Vraag brand catalogus aan

We hebben al onze producten en ontwikkelingen overzichtelijk op een rijtje gezet voor jou. Vul je gegevens in en ontvang de catalogus in jouw mailbox.

Scroll verder